'احمد شیبانی' روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: نشان ایمنی و سلامت به شكل یك سیب سبز بر روی بسته بندی محصولات تولیدی داخل كشور، درج می شود.
وی با بیان اینكه حوزه تولید لوازم آرایشی، بهداشتی و غذایی بسیار گسترده است، افزود : مراكز و شركت های تولید كننده باید در كنار تولید یك كالا، راه های كاربردی را برای ارتقای كیفیت این فرآورده ها در سبد زندگی مردم بكار گیرند.
شیبانی ادامه داد: نشان ایمنی و سلامت، بیانگر این مساله است كه شركت های تولید كننده فرآورده های غذایی، بهداشتی و آرایشی گام های موثری را در راستای ارتقا كیفیت محصول خود برداشته اند.
وی اظهار داشت: این نشان به خریداران ثابت می كند كه محصول مورد نظرشان دارای كیفیت برتر بوده و از آسیب ها و زیان دور است.
شیبانی تاكید كرد: فرآورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی كه دارای پروانه و شماره بهداشتی هستند، می توانند نشان ایمنی و سلامت را دریافت كنند.
براساس آیین نامه اجرایی نحوه اعطای نشان ایمنی و سلامت به محصولات غذایی و آشامیدنی، این نشان تنها به محصولاتی تعلق می گیرد كه دارای شروط لازم برای پروانه ساخت و پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت باشند.
نداشتن مواد افزودنی شیمیایی سنتتیك، به حداقل رساندن میزان كالری فرآورده از طریق كاهش مصرف كربوهیدرات های ساده و چربی ها، به حداقل رساندن تركیبات و عوامل خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع و استفاده از مواد افزودنی و اولیه طبیعی و ارگانیك از دیگر معیارهای اعطای نشان ایمنی و سلامت به محصولات غذایی و آشامیدنی است.
تولید بهداشتی و صنعتی فرآورده های سنتی، عاری بودن فرآورده از سموم قارچی، باقیمانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشكی و عوامل آلودگی بیولوژیك و بكارگیری سازوكارهای بهبود ارزش تغذیه ای فرآورده نیز از دیگر معیارهای اعطای نشان به محصولات غذایی و آشامیدنی است.
اجتمام**9105**1572*